Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderForeninger/kirkeBoligLunde NytFirmaKontakt
Lunde
Foto: Pixabay

2 feb. Kaffesnak-fællesskab

Kl. 13:00 På Købmandsgården. Derefter hver anden uge kl 13,00-14,45

Kaffesnak

I Varde Kommune har man en fællesskabs-brobygger ansat, som blandt andet har til formål at hjælpe 65+ borgere med vejledning på mulige aktiviteter, motivation, ledsagelse og støtte samt fastholdelse.

I små lokale samfund i Varde Kommune, er der grundet Corvid-19-pandemien tab af frivillighed og derved vigtige sociale fællesskaber og aktiviteter for mange borgere – særligt borgergrupperne på 65 – 100 år. Mange aktiviteter er enten ophørt og enkelte rykket videre til de større omkringliggende byer og mange står derfor uden tilhørsforhold.

De manglende fællesskaber har bibragt lokale udforinger i forhold til trivsel og livskvalitet, ufrivillig ensomhed og manglende socialt netværk for borgere med fysiske funktionsnedsættelser, kronisk- og multisygdom, sågar ældre borgere med normalt funktionsniveau, som ellers var i trivsel

Projektet er tænkt som et socialt fællesskab med forskellige aktiviteter, såsom: Brætspil, strikke/hækle, male, historiefortælling og gå-fællesskaber og ikke mindst kaffedrikning. Det kan ligeledes være andre aktiviteter på initiativ fra deltagende borgere/frivillige for ejerskabsfølelse og glæde.

Alt-i-alt for at fremme de lokales kendskab til hinanden og for at skabe lokal sammenhængskraft.

KAFFESNAK-fællesskaber foregår hver anden uge på købmandsgården -

START den 2. februar 2023 kl. 13-14.45.

Der er mulighed for bus fra Nr. Nebel.

onsdag 18 jan 2023 - Herman Høj
Vist: 554 gange